Tahinli Susamlı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
- 1 su bardağı susam (kurabiyeleri kaplamak için)
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabına tahin, toz şeker, sıvı yağ ve sütü alın. Tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Unu kontrollü ekleyin, hamurun kıvamı çok sert olmamalı.
- Hazırladığınız hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
- Susamı derin bir kaseye alın ve hazırladığınız hamur toplarını susama iyice bulayın.
- Susamlı hamur toplarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif kızardığında fırından alabilirsiniz.
- Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri bir süre soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak fazla un eklemek kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir.
- Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra hemen tüketmeyin, soğudukça kıvamı daha iyi olacaktır.
- Susamların iyice yapışması için hamur toplarını hafifçe ıslatabilirsiniz.
|